LOADING

Type to search

Sport og friluftsliv

Dårlig opløsning, få rentegning af logo

Anna maj 17, 2016

Hvorfor rentegning?

Der er mange der har problemer med at deres logo eller andre ikoner er i dårlig opløsning når de skal vises i større størrelser. Dette problem kan løses ved at kontakte en rentegner, der tegner logoet eller ikonet op i et vektor program. logo i vektorgrafik er meget mere medgørlige end almindelige billede formater som for eksempel .png eller .jpeg.

Problemet med disse typer billede format er at de er baseret på pixels. Det vil sige de er opbygget en et bestemt antal pixels (firkanter), der har en given farve værdi. Men hvis man får en rentegner til at lave en rentegning af logo eller ikonet vil man få et logo i vektorgrafik.

Fordelen ved vektor grafik er at det er ikke baseret på pixels, men derimod vektorer. Det betyder at man kan skalere logoet eller ikonet op og ned i størrelse, uden at det ændre noget på opløsningen. Hvis man bliver ved med at zoome ind på et vektor billede vil man aldrig komme til at se den grumsede, pixelerede overgange som man ser på for eksempel .png billeder.

Få det nu fixet

Så hvis du står og skal bruge dit logo til noget hvor det skal vises i stort format, men du har det kun som almindelig billede fil, så kontakt en rentegner, logo i vektorgrafik. Så kan du få en rentegning af logo og dermed få det lavet til vektorgrafik, og du vil ikke få problemer med at logoet har en dårlig opløsning.

Der er forskellige typer af fil formater vektorgrafik kan have. Det mest normale er .ai som er filer lavet i Adobe Illustrator. Derudover er der også .eps som det mere generelle format, som andre vektorbaseret tegneprogrammer gemmer vektor tegninger i. Yderligere er der også .pdf. Dette format giver ikke mulighed for at redigere yderligere i billedet, men er godt til når det skal printes. Disse tre fil formater er alle formater der kan bruges hos langt de fleste trykkerier.