LOADING

Type to search

Sport og friluftsliv

Diskretion og professsionalisme når I skal ansætte

Anna februar 23, 2015

De fleste ledere og rigtig mange nøgle arbejdere skifter stillinger uden at der er nogen der rigtigt ved at det var ved at ske. Det skyldes at der er et udbredt ønske fra mange virksomheder om at det ikke bliver kendt i offentligheden at man leder efter en ny topchef. Eller at man er ved at opruste på anden måde med specialister indenfor et eller andet felt.

Hvis man er er en stor spiller indenfor et eller andet område, kan man sagtens forestille sig at ens konkurrenter følger nøje med i om man er i gang med en rekruttering af fagfolk eller sælgere, og det er jo ikke sikkert at man er interesseret i at advare dem om dette på forhånd. Ligeledes så kan det give en hel masse uro blandt ens kunder og leverandører og øvrige partnere, hvis det bliver kendt at man er i gang med processen med rekruttering af en ny topleder. Den slags skaber altid en masse usikkerhed som bør undgås.


Ud over de rent politiske og konkurrencemæssige forhold, er der også andre gode grunde til at entrere med en partner når det handler om rekruttering. For det første så har en erfaren headhunter et vidtstrakt netværk som kan hjælpe ham med at pege på egnede kandidater, eller han har måske allerede et par stykker liggende i sin database, og dermed kan processen speedes op i forhold til at skulle starte med en annoncering. Derudover så kan en headhunter være en rigtig god sparringspartner i mange af de faser, man som virksomhed skal igennem når man skal bruge en ny leder. Det kan være lige fra starten hvor kravene til den nye chefs rolle defineres, det kan være i en eventuel annoncering, og så er det ikke mindst i de indledende samtaler, hvor virksomheden jo kan være helt anonym i forhold til kandidaterne, indtil man er nede på en meget kort liste over dem man finder kunne være egnede.

Næste artikel