LOADING

Type to search

Sport og friluftsliv

Find det rigtige fyr

Anna oktober 11, 2015

At vælge det rette fyr, som skal varme boligen op er en stor opgave. I dag er der meget fokus på grøn energi og rigtig isolering – og dermed skal fyret vælges efter både fysiske, men også moralske, overvejelser. Her er flere muligheder, og valget bør tages sammen med en fagperson. Valget kan falde på et Woody pillefy, Scotte træpillefyr eller stokerfyr. Hos VVS Gørlev står vi klar til at hjælpe dig, med det rette valg!
Et Woody pillefyr skal “fodres” med piller , som så varmer boligen op – det samme er gældende for et Scotte træpillefyr. Begge kan benyttes i private boliger, men også i store industrisammenhænge . Disse former skal fyldes med (træ)piller som giver en god og stabil varme i hele boligen. Fyret fyldes helt op (der er en tragtlignende del påsat) så fyret selv spiser, når der skal mere varme på. Der kommer mere varme på, når du skruer op på varmeanlægget. Varmen bliver som sagt mere stabil – mere stabil end en almen kendt brændeovn, da denne varme kraftigt når der ligges træ ind, men derefter falder lidt i intensitet igen. Ideen med et Woody pillefyr, og de andre typer, er, at de kobles op til boligens varmeanlæg . I private hjem er der tale om radiatorer. Der varmes altså op fra eget pillefyr og ikke gennem energi – som købes igennem et af landets energifirmaer. Du køber istedet piller gennem danske forretninger. Pillefyr er dog lidt større end almene kedler, så det kræver lidt plads. Samtidig skal man huske, at et pillefyr skal fyldes op – så der skal gerne være pille på lager, da huset ellers vil blive koldt.
Et og vi hjælper gerne med opsætningen. Er du i tvivl om dette er det rette valg til din forbrug samt din bolig, da kan du altid kontakte os. Vores faguddannede medarbejdere vil altid være klar til at hjælpe dig, så du træffer det rette valg.