LOADING

Type to search

Biler og sjov

Genbrug er godt for miljøet

Anna februar 28, 2015

Din gamle bil kan garanteret genbruges i et eller andet omfang. Næsten alle biler har dele der kan genbruges når man er færdig med at køre i dem og det gælder for selv de mest slidte og gamle Skrotbiler. Hvis du har kørt 400.000 kilometer i din lille Fiat eller Opel er det godt nok ikke sikkert at motor og gearkasse og den slags er meget værd længere, men derfor kan din skrotbil jo sagtens have nogen dele det er værd at genanvende. Det kan være de indvendige håndtag til dørene, bagsædet eller forruden eller noget helt andet. Men for at nogen kan få glæde af disse dele skal du aflevere den hos en autoriseret autoophugger der kan skille bilen ad og sælge delene på en eller anden måde.

Hvis du sælger din skrotbil til en ophugger, er du imidlertid altid sikker på at få ét eller andet beløb for den, for der er indført en skrotpræmie fra staten, der gør at din gamle skrotbil er det der hedder en skrotpræmiebil og dermed kan du altid få penge for at aflevere den. Hvis du kontakter en godkendt skrothandler så kan du også være sikker på at din skrotbil bliver behandlet ordentligt når den bliver hugget op. Det vil sige at dens olie og benzin og andre væsker ikke løber ud og forurener miljøet omkring os. Samtidig slipper du nemt af med din skrotpræmiebil, for ophuggerne kommer gerne ud til dig for at hente den, og de er normalt ligeglade med om den kan køre eller ej.

Så hvis du går og overvejer om ikke det er ved at være tid til at udskifte din slidte gamle bil, så husk at medregne din skrotpræmie, når du kigger i budgettet for at se om der er råd til det. Og så må du i øvrigt heller ikke glemme at en nyere bil ofte er langt billigere at eje fordi den går mindre i stykker og kører længere på literen, og så er den jo samtidigt billigere i afgifter til staten fordi disse beregnes ud fra hvor meget den belaster miljøet.