LOADING

Type to search

Sport og friluftsliv

Sådan beskytter du dit træværk bedst

Anna september 11, 2015

Sådan beskytter du dit træværk bedst

Har man et rækværk, en træterrasse eller anden udendørs træværk som trænger til træbeskyttelse, er der et par ting som man skal være opmærksom på før man går i gang. Først og fremmest har vejret en påvirkning på træbeskyttelsen. Når overfladen bliver mat og træstrukturen er mere synlig, er det ofte de første tegn på at man skal til at give sit træværk træbeskyttelse igen.

Andre tegn på at dit træværk trænger til træbeskyttelse er skimmel- og algeangreb på træets overflade. Når træbeskyttelsen bliver nedbrudt med tiden, er træet nemlig mere modtagelig for fugt. Skaller overfladen af, er det fordi træbeskyttelsen ikke kan følge med træets bevægelser. Dette kan også være forårsaget af vejrforholdene, som så har efterladt træbeskyttelsen mindre fleksibel.

Træet i træværket skal helst være helt rent, tørt og fast inden man behandler det med Gori Træbeskyttelse.

Når man har et træværk som står helt ubeskyttet, kan det forårsage ødelæggelser på træværket, og levetiden vil være markant for kortet. Træværket skal nemlig kunne stå i mod både vind, vejr, fugt og alger. Derfor er det altid en god idé at træbeskytte. Det er kan man sagtens kalde for en god investering.

Der findes normalt forskellige slags gori træbeskyttelse. Først og fremmest er der transparent, halvdækkende og heldækkende. Jo mere dækkende træbeskyttelsen er, jo bedre er træværket beskyttet. Det mere af træstrukturen du kan se betyder omvendt, at den er mere transparent. Har man derfor valgt en transparent træbeskyttelse førhen, kan man godt skifte til en mere dækkende type. Omvendt er man nødt til at fortsætte med heldækkende, når man først har valgt det en gang før.

Før du overhovedet går i gang med at bruge gori, skal du have afrenset træværket godt og grundigt. Dette har nemlig betydning for hvor godt malingen hæfter på overfladen.