LOADING

Type to search

Uden kategori

Tænk positivt

Anna august 23, 2019

Positivitet ændrer vores tankesæt

Positivitet ændrer ikke blot indholdet af vores tanker. Det ændrer også vores udsyn og åbner vores grænser, så vi ser flere muligheder og dermed er bedre til at løse problemer. Hvor ofte oplever vi, at det er hende den pessimistiske fejlfinder fra it, som kommer med nye innovative ideer eller udfordrer status quo? Nej vel. I stedet støbes disse ideer af optimisterne, der fulde af energi og glæde, søsætter den ene ide efter den anden.

Selv om positive følelser er flygtige, vil de over tid få det bedste frem i os I takt med at de positive følelser påløber, fylder vi vores ressourcer som gør, at vi står stærkere end ellers, for eksempel på en morgen hvor uret ikke ringer og den vante rutine bliver udfordret. Vi bliver mere robuste.

Positivitet bremser negativitet

Negative følelser øger vores puls, mens positive kan sænke den. Positivitet virker som en bremse. Når vi opdager at uret ikke ringede, bliver afbrudt af barneråb eller ikke kan finde overtøjet om morgenen, vil vores positive livssyn hurtigt mane de negative frustrationer i jorden, så vi får mental kapacitet til at handle hensigtsmæssigt.

Positivitet er selvforstærkende

Hvis vi er præget af positivitet, så ser vi ikke blot lidt lysere på udvalgte ting. Nej, vores verden er faktisk markant mere positivt. Den gode morgen er ikke bare en my bedre end den dårlige, den er faktisk langt bedre! Ikke alene er der et fravær af konflikter, den er også fyldt med kærlighed og overskud. Det skyldes, at positivitet er på den rigtige side af et kritisk punkt