LOADING

Type to search

Uddannelse og ledelse

Tag på teaterefterskole

Anna februar 1, 2019

Teaterefterskole er en efterskole, hvor der er fokus på teater, musik, eSport, film, lyd og lys samt dans. En sådan efterskole, som tilbyder lige netop disse linjer, finder man blandt andet i Sønderjylland, nemlig på Frøslevlejrens Efterskole. Frøslevlejrens Efterskole ligger i Padborg i Sønderjylland tæt ved den dansk-tyske grænse. Det er langt fra den eneste efterskole, der ligger i området, men den skiller sig til gengæld en del ud fra de resterende efterskoler i området. Det skyldes blandt andet, at efterskolen holder til i de gamle barakker, der under 2. Verdenskrig udgjorde Frøslev Lejren. Den er desuden tæt beliggende på naturskønne områder, Frøslev Plantage, så der er rig mulighed for også at slå sine folder udendørs i de smukke grønne områder. Selvom skolen har til huse i de tidligere barakker, skal det nævnes, at skolen indvendigt er topmoderne og udstyret med det, der nu gør sig for en moderne efterskole.

Som tidligere nævnt har Frøslevlejrens Efterskole særligt fokus på scenekunst, lyd og lys, musik samt eSport. Skolen har en meget ambitiøs tilgang både til elevernes undervisning, men også til eleverne og til at gøre eleverne så dygtige som overhovedet muligt udi scenekunst, eSport og lyd og lys. Dette er ikke blot et ambitionsniveau på et abstrakt plan, men viser sig faktisk i virkeligheden, når eleverne får mulighed for at fremvise deres gunst, som de også har tillært på efterskolen.

Efterskolen tager med sin beliggenhed også hensyn til de elever, som bor i Tyskland, men som gerne vil gå på en dansk efterskole, det være sig både danske skoleelever i Tyskland, men også de tyske elever der bor tæt ved den tysk-danske grænse. Det gør den fordi, den netop ligger tæt ved grænsen, således at der ikke er uoverkommelig transporttid, når man skal til og fra efterskolen i forhold til sin bopæl.